- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Familielejr 2020 – AFLYST
14. oktober 2020 - 18. oktober 2020
AFLYST (10. september 2020).
Pga situationen med stigende smitteantal med COVID-19, har vi valgt at aflyse familielejren 2020.
Da dette er et landsarrangement vurderer vi det ikke forsvarligt at samle familier også fra områder, hvor smitteincidensen er høj, og hvor forsamlingsforbudet er sat ned til 50 personer.
Deltagere får snarest deres deltagerbetaling retur.
Vi håber at kunne afholde familielejr i 2021 under bedre forhold, og uden restriktioner. Sæt nu kryds i kalenderen 20.-24. oktober 2021!
Fem dage med efterårshygge, tid og fællesskab
I år indbyder vi igen til nogle dejlige dage på Himmerlandsgården med god plads i programmet til at være sammen og nyde den dejlige natur i området.
Morgen og aften bliver der andagter, sang (hvis vi kan overholde gældende afstandskrav) og åndelige input, og i løbet af dagen kan man hygge sig med de andre familier, eller vælge nogle aktiviteter på eller uden for området. Vi gentager successen med bål, kreaværksted, udendørslege og traktorture rundt på grunden.
Hver dag bliver der et oplæg for de voksne, mens børnene bliver underholdt af frivillige ildsjæle.
Programmet giver plads til, at I selv kan tage nogle initiativer. Sidste år var der nogen, der lavede pyjamasparty for de store børn, og Den Sorte Bagedyst opstod også på intitiativ fra deltagere. Vi laver rammer og dagsprogram, men I må meget gerne byde ind med tiltag, så det bliver en lejr, der taler til jer.
Vi ønsker at familielejr skal være et trygt og rart sted at komme for alle!
Derfor er der nogle forhold i år, som er anderledes end "de plejer", og du kan her læse om nogle af de forholdsregler vi tager i forhold til Corona-virus. I planlægning af lejren har vi brugt "Retningslinjer for genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv, samt idræts- og fritidsfaciliteter" fra Kulturministeriet af den 7. juli 2020. Med tillæg af "Notat om særlige retningslinjer for afholdelse af sommeraktiviteter for børn og unge op til 25 år med eller uden deres familier" af 7. juli 2020. Vi vil overholde gældende retningslinjer fra Kulturministeriet på tidspunktet for afholdelse af lejren.
Tilmeld jer i god tid for at sikre en plads, for vi kan ikke være lige så mange som vi plejer.
Vi vil have stort fokus på afstand, hygiejne og rengøring. Det betyder, at vi må hjælpe hinanden med rengøring af kontaktflader, toiletter, mm to gange dagligt, og selv sørge for, at vi og vores børn altid har rene hænder og spritter af ofte.
Der bliver faste pladser til spisning og møder. Man kan også kun benytte det toilt/bad, som er blevet jer tildelt.
Mange af vores aktiviteter kommer til at rykke udendørs for at minimere smitterisiko og kunne overholde afstandskrav. Så tag det med i betragtning, når I pakker, så I sørger for at kunne holde jer og jeres børn tørre og varme i det danske efterårsvejr.
I år vil der være færre møder/undervisning og aldersopdelte programmer, og vi vil istedet have fokus på at familierne kan være sammen i de aller fleste aktiviteter i løbet af dagen.
Vi har en pæn samling af lege og aktiviteter, som er særligt tilrettelagt, så vi undgår for tæt kontakt, men samtidig kan have det rigtig sjovt sammen.
Som deltager på familielejren har man ansvar for at overholde gældende retningslinjer for sig selv og sin egen familie.
Det er vigtigt at familielejr er et trygt sted at være for alle. Vi har alle forskellige grænser for, hvad vi synes er acceptabel adfærd. Så vær hellere mere forsigtig end du umiddelbart tænker i forhold til, hvor tæt du går på andre. Når vi er på lejren, så giver vi ikke knus, håndtryk, high-five og lignende, men sørger for, at alle kan føle sig trygge ved at være der. Det skal I også have talt med jeres børn om, inden I kommer.
Vi kan ikke tage imod deltagere på lejren, hvis nogen i husstanden har symptomer på Covid-19. Udvikles der symptomer under lejren, må vi bede jer om at forlade lejren, lade jer teste og gå i isolation, og vi vil derefter følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for håndtering af situationen for resten af deltagerne (“Information om forholdsregler ved tilfælde af COVID-19 i skoler, dagtilbud og andre tilbud til børn og unge” af 25. maj 2020).
Det er smart at undersøge, hvad jeres forsikringsvilkår er, hvis I må aflyse eller afbyrde lejren. Vi refunderer kun deltagerbetaling, hvis det er os, der aflyser lejren.
Hvis nogen i familien har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, så er anbefalingen, at I venter til næste familielejr med at deltage.
Har du yderligere spørgsmål, så kontakt [email protected] / 2972 9780
Ankomst:
Der er ankomst fra onsdag kl. 15. Angiv venligst i tilmeldingen, hvornår I forventer at være fremme. Man kan også tilmelde sig kun til weekenden.
Mad:
Maden bliver lacto-ovo-vegetarisk. Har du særlige diætbehov, så giv venligst besked ved tilmelding. Første måltid serveres onsdag kl. 18. Sidste måltid er søndag morgen med mulighed for at smøre madpakke til turen.
Der serveres tre hovedmåltider om dagen, og der er mulighed for frugt/let servering imellem måltiderne.
Maden serveres enten med fast køkkenpersonale fra buffet eller anrettet pr familie/bord. Der bliver ingen selvbetjening.
Overnatning:
Hver familie får eget værelse. Først tilmeldte får værelse i Hovedbygningen. Hvis der er flere tilmeldte åbner vi hytter og/eller Bjælkehytten. Der er toilet og bad på gangen. Er man mere end 4 i familien må man påregne at have nogen sovende på gulvet, da der kun er få værelser til 6 personer.
Der er håndvask på værelserne i Hovedbygningen, så husk håndsæbe, håndklæde og håndsprit til at have på værelset.
Husk at tage med:
Håndsæbe og håndklæde til vask på værelset
Håndsprit til værelset og/eller lommen
Dyner og puder
Lagner og sengelinned
Håndklæder
Udendørstøj der passer til efterårsvejret
Indendørssko
Evt babyseng
Jeres gode Corona-manerer
Rengøring og afrejse:
Ved afrejse søndag middag skal værelset I har boet på være rengjort efter anvisningen på værelset.
I løbet af lejren deles vi om at gøre toiletter/bad, fællesarealer og kontaktflader rene.
Ved afrejse skal alle fælleslokaler ryddes op og skrald skal tømmes. Men selve rengøringen betaler vi os fra.
Dyr:
Der er ikke mulighed for at medbringe dyr, med mindre I selv har campingvogn med og bor i den. Hunde skal ALTID holdes i snor, når de befinder sig på Himmerlandsgårdens område, og må ikke komme ind i bygningerne.
Rygning mm:
Som alle SABUS' arrangementer er også familielejren røg-, alkohol- og rusmiddelfri.
Læs mere om Himmerlandsgården her.
Programmet opdateres løbende, efterhånden som flere aftaler falder på plads.
Her er foreløbige ting der kommer til at ske
Dagligt:
Morgenandagt for hele familien
Kreaværksted, bål, traktortur, udendørslege, drageflyvning, boldspil, terræntur mm.
Aftenandagt for hele familien
Voksentid torsdag eftermiddag: 14.00-15.00
Karen Holford holder oplæg om "Hjælp børn til at forstå og afbalancere deres følelser
For at kunne trives skal vi kunne forstå og afbalancere vores følelser. Livet i en uperfekt verden vil altid have op- og nedture. Men vi kan hjælpe os selv og vores børn, hvis vi kan lære at håndtere vores føelser og træffe følelsesmæssigt sunde valg. Lær, hvordan du kan fostre følelsesmæssig modstandskraft og intelligens i jeres familie på simple og effektive måder.
Profil:
Karen Holford MA Educational and Developmental Psychology, MSc, Family Therapy
Karen bor i England, og er gift med Bernie og har 3 voksne børn. Karen har flere gange tidligere undervist på vores familieweekender og parweekender, og er en utrolig kreativ person, der altid formår at gøre teoretisk viden til praktiske og konkrete tiltag i familien. Karen er forfatter til et utal af bøger om familieliv, kreativitet, parforhold og også enkelte børnebøger. Derudover er hun uddannet familieterapeut og har arbejdet som sådan i en del år. Siden 2015 har Karen været ansat af Adventistkirkens Trans-europæiske afdeling som leder og inspirator for familiearbejdet. Vi er utrolig glade for, at Karen har mulighed for at holde et live undervisningsoplæg, selvom hun ikke kan være fysisk hos os.
Voksentid søndag kl. 9.30-12.00
Merete Holm Dalsgaard holder oplæg om "Liv og tro i familien 2020"
Liv og tro i familien 2020:
Det handler ikke om at være den perfekte forældre, men om at være de forældre Gud har skabt os til at være. Hvorfor ender vi så alligevel ofte der, hvor egne ambitioner og idealer overstiger, hvad der er realistisk i familiens hverdagsliv?
Hvordan er det at være en familie med tro i 2020?
Hvilke udfordringer oplever I som kristen børnefamilie i 2020?
Hvordan kan kirken støtte dig som forældre og jeres families hverdagsliv?
Med udgangspunkt i Familielaboratoriets forældreundersøgelse, vil vi sammen drøfte disse spørgsmål. Undervejs vil der blive igangsat samtaler mellem forældrene, hvor der er fokus på det ærlige samtalerum. Her er hensigten ikke først og fremmest at dele succeshistorier, men dele ærligt om de op- og nedture der er forbundet med forældrerollen.
Profil:
Jeg hedder Merete, er 40 år gammel, gift med en tømrer og mor til 4 børn i alderen 9-16 år.
Jeg er leder af Familielaboratoriet, som er Børne- og UngdomsOases familiearbejde siden 2018.
Er uddannet lærer, tidligere folkeskolelærer og p.t. i gang med en kandidatuddannelse i Generel Pædagogik, ved siden af mit arbejde i FamLab.
Jeg brænder for arbejdet med familiers trivsel og et levende trosliv i hjemmet. I fritiden nyder jeg at være aktiv i naturen med min familie og hund samt min store have, hvor jeg holder af at koble fra med havearbejdet.