FORUNDERLIGE UNDREN

med Dorte Thyregod Svendsen og Anne-May Müller

Forunderlige Undren

I denne podcast-serie med Dorte (leder af SABUS) og Anne-May (præst og afdelingsleder for Børn & Familie) bliver der taget livtag med både store og små emner. De bliver bearbejdet i en samtaleform, der tager udgangspunkt i det umiddelbare, men som hurtigt bevæger sig omkring både dybe og overraskende vinkler på det, vi måske troede, vi havde helt styr på. Man kan tydeligt mærke, at de begge har noget på hjerte, men også at de hver især har perspektiver fra deres eget liv, som de bringer i spil i samtalerne.

dorte og anne-may blå-lyserød

Hør alle episoder af FORUNDERLIGE UNDREN nedenfor

Bøn

Anne-May og Dorte

Dorte og Anne-May funderer denne gang lidt over, hvad bøn er, og hvad man skal bede om. De taler også om, hvad man kan gøre, hvis man ikke ved, hvordan eller hvad man skal bede om. Du kan også høre om engang én af dem ikke ville bede.

Advent

Anne-May og Dorte

De færreste bryder sig om at vente – alligevel er det det, vi gør som adventister: Venter på Jesus kommer igen. Og nu er det adventstid, hvor vi også venter på Jesu fødsel. Men måske kan det at vente på noget, der kommer, være en god ting og en gave i vores fortravlede liv?

Sabbatten

Anne-May og Dorte

Sabbatten er en gave fra Gud! Hvordan var den tænkt fra begyndelsen? Har Gud givet os en hviledag som tilfældigt faldt på sabbatten/lørdagen? Men der var også andet Gud tænkte skulle være helt særligt for gaven som han gav os! Lyt til Anne-Mays og Dortes snak om hvad sabbatten er for en størrelse, og hvorfor det er helt særligt at bruge den sammen med Gud.

Åndeligt lederskab

Anne-May og Dorte

Hvad er åndeligt lederskab? Måske det kunne beskrives som at “lede folk til og skabe rammer for åndelig vækst”. Anne-May og Dorte tager en samtale om dette emne og om hvorfor SABUS gerne vil sætte mere fokus på det, blandt andet gennem efterårets forestående ledertræningsweekend.

Skønhed

Anne-May og Dorte

I denne episode af podcasten griber Anne-May og Dorte fat i begrebet ‘skønhed’. Det viser sig nemlig, at skønhed er en ‘dyd’, der går igen på tværs af kulturer og generationer, når mennesker skal sætte ord på ‘det gode liv’. Hvad er smukt? Hvilken relation har det til vores Gud, som skaber skønhed, bøgebladenes grønne farve og glinsende snelandskaber? Og er vi blevet for gode til at påpege det vi hver især finder uskønt?

Andagt

Anne-May og Dorte

Dorte og Anne-May snakker om andagt.

Tilgivelse

Anne-May og Dorte

Efter lytterforespørgsel tager vi i dag fat på et meget centralt emne for kristendommen – tilgivelse. Tilgivelse er et bredt emne, som er vigtigt i mange forskellige situationer. Får vi tilgivet dem, som gør os fortræd – måske nærmest ødelægger os? Hvad gør det ved os, både at få og at give tilgivelse?

Mobning

Anne-May og Dorte

Tvivl

Anne-May og Dorte