PODCAST

SABUS har startet en ny podcast!

I det første afsnit snakker Anne-May og Dorte om hvordan det mon kommer til at gå når vores kirker og lokalforeninger lukker op igen. Om den ”forbudte” følelse af, at det jo også har været meget rart at være hjemme, og ikke skulle have alle mand i pænt tøj og ud af døren lørdag morgen. Om babyer der aldrig har været i børnebibelklub og om de forandrede unge mennesker møder hinanden efter måske et helt år i et udviklingslimbo, og om at finde alle de gode sider i det ”nye normal”.

Du kan høre den, der hvor du ellers hører podcast, eller lige nedenfor på siden

”På fuld tid”

er et podcast udarbejdet af Cecilie Kivikoski Kalvåg til TeenConnect 2020. Det betyder dog ikke, at podcastene ikke kan høres efterfølgende. Som menneske kan det være vanskeligt at finde sin plads i tilværelsen, og der er ofte nogle spørgsmål, der ikke bliver svaret på, af den simple grund, at der ikke er nogen der har spurgt. Og hvorfor er det? I løbet af fire episoder forsøger Cecilie at blive lidt klogere på 4 emner, der havde betydning for hende, mens hun voksede op, har betydning for det menneske hun er i dag, og det menneske hun gerne vil blive til.

 

”Mit håb er, at der er nogen, der kan genkende noget af sig selv i nogle af de problemstillinger, som jeg beskæftiger mig med i podcastene, og måske får lyst eller mod til at starte en ny eller videreføre samtalen. Der skal også være plads til den svære og måske lidt kedelige, seriøse samtale. Jo mere vi kan snakke om det, desto mere spændende tror jeg, at det kan blive.”

– Cecilie Kivikoski Kalvåg

Hør alle fire episoder nedenfor

Episode #1 – Idealer

Cecilie Kivikoski med René Bidstrup

Man bliver ofte fortalt, at det er det indre der tæller, men det ændrer ikke på, at det findes begreber som ”pretty-privilege”, der bekræfter, det faktum at smukke mennesker har nemmere ved nogle ting. Og hvorfor så ikke stræbe efter det? I den første episode tager Cecilie og René Bidstrup en snak om de idealer, der har haft betydning for deres liv, og hvordan man faktisk også har indflydelse og ansvar for de idealer man selv videreformidler.

Episode #2 – Seksualitet

Cecilie Kivikoski med Anne-May Müller

Hvis jeg ikke må tage min seksualitet med i kirke, hvem er det så jeg kommer som? Seksualitet er en integreret del af os som mennesker, men det kan godt føles lidt ubehageligt at snakke om. Det synes jeg egentlig ikke, at det burde være. Derfor taler jeg med Anne-May Müller om, hvad der, i kirkesammenhæng, har lavet de grænser for seksualitet, som man kan opleve, og om de grænser overhovedet holder i det lange løb.

Episode #3 – Feminisme

Cecilie Kivikoski med Kim Bindesbøll Andersen

Som ung feminist i det 21-århundere kan man møde mange udfordringer. Det er et emne, der kan møde meget modstand på sin vej, og det har længe undret Cecilie. For ude i samfundet er der en livlig debat, men i kirken er der lidt stille. Så hvad har feminisme med kristendom at gøre, og hvorfor er det vigtigt at snakke om? I fælleskab med Kim Bindesbøl forsøger Cecilie at finde fodfæste for den kristne feminist, og give svar på hvorfor det også er en relevant samtale at have i kirken.

Episode #4 – Nådegaver

Cecilie Kivikoski med May-Britt & Henrik Jørgensen

Hvad er det overhovedet og hvad skal man bruge det til? Nådegaven er et begreb, man har hørt, men hvilken betydning, det har for os menneske, er lidt mere vanskeligt at forstå. Hvad er meningen med den her gave, som vi har fået af Gud? Sammen med May-Britt og Henrik Jørgensen vil Cecilie finde svar på, hvad nådegaven egentlig er for en størrelse.