ADVENTISTSPEJDERNE I DANMARK

Torben Rasmussen

SPEJDERCHEF

Tlf. 6130 1480

E-mail: tr@sabus.dk

Adventistspejderne i Danmark

Adventistspejderne i Danmark er et landsdækkende spejderkorps med hovedkontor i Nærum som en del af organisationen SABUS – Syvende-dags Adventistkirkens Børne-, Ungdoms- og Spejderforening. Korpset drives af frivillige i de lokale kredse, kaldet troppe, men har gennem SABUS en spejderchef ansat til at koordinere og planlægge stævner, ledertræning og events.

Adventistspejderne består af 7 aktive troppe fordelt over hele landet, samt 2 familiespejdergrupper hhv. i Vejleområdet og i Faxe. Desuden er der tilknyttet en friluftsforening fra Vejlefjordskolen ved Daugård.

Vi bruger mørkegrønne uniformer med gule tørklæder og begynder oftest at gå til spejder fra børnehaveklassealderen. De første fire år kaldes spejderne for tumlinge, hvorefter der er 5 år som spejder. De ældste spejdere (15+) kaldes for rovere, og der afholdes hvert år særlige arrangementer for netop denne målgruppe, der strækker sig fra teenageårene og langt ind i 20’erne. Der er dog ingen øvre aldersbegrænsning for roverspejderne og deres aktiviteter.

Adventistspejderne er tilknyttet lejrpladserne Finderuplejren ved Viborg, Krogsholt ved Østervrå og Egehytten i Faxe samt lejrcentret Himmerlandsgården nær Hadsund, hvor vi hver sommer afholder en landsdækkende spejderlejr for alle adventistspejdere i Danmark.

En international bevægelse

Adventistspejderne i Danmark er en del af Adventistkirkens verdensomspændende spejderbevægelse, Pathfinders, hvor der er ca. 2 millioner spejdere og næsten 40.000 troppe spredt ud i mere end 150 lande.

Hvert fjerde år afholdes international camporee for spejdere fra en række lande i Adventistkirkens Transeuropæiske Division. Danmark har været vært for disse camporeer to gange, hhv. 1981 og 2006. I 2023 bliver den næste TED Camporee afholdt i Ungarn.

Hvert femte år har man mulighed for at deltage på en verdensomspændende camporee, hvor spejdere fra hele verden sender delegationer til lejrpladsen i USA. Næste internationale camporee vil blive afholdt i 2024 i Gillette, Wyoming.

output-onlinepngtools-300x300

World Pathfinder Day

world pathfinder day 3 from Adventistkirken Danmark on Vimeo. World Pathfinder Day Af Torben Rasmussen Hvert år, den tredje lørdag i september, bliver det markeret i hele verden, at Adventistkirken…

Læs artikel

Familiespejder kan noget helt særligt

Familiespejder kan noget helt særligt, fordi det tager udgangspunkt i familier og kan tage mange former. I Familiespejder Vest har vi et format, hvor familierne skiftes til at stå for programmet. Ved at forskellige familier byder ind med et program, giver det spændende variationer af idéer og initiativer.

Læs artikel

Find en lokalforening

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Rover Hike & Roverråd

Silkeborg station Drewsensvej 5, SIlkeborg

Rover Hike: Start på Silkeborg station den 15. oktober kl. 15:00 Roverråd: Fysisk eller online den 15. oktober klokken 21:00 Så er det nu kære rovere, at I skal sætte…

SABUS Ledertræning

Sct. Knudsborg Lille Brogårdsvej 12, Brenderup

Velkommen til en fælles ledertræningsweekend for alle, der er med til at lede i det lokale arbejde med familier, børn og unge - spejder, bibelklub, teenklub, ungdomsforening eller en anden…

Juletur Øst 2022

Kongelejren Lyngvej 68, Vig

NÆRUM OG SVANEVEJ TROP PRÆSENTERER Juletur ØST 2022 Dato: 11.-13. november 2022 Ankomst: Fredag fra kl. 17.00 Afgang: Søndag kl. 11.00 STED: Kongelejren i Vig Lyngvej 68, 4560 Vig PRIS:…

Den store Julefest

Himmerlandsgården Als Oddevej 71, Hadsund

SABUS præsenterer en hel weekend med julehygge for børn, teenagere, unge og spejdere og for alle ledere, frivillige og hjælpere i det nationale og det lokale arbejde i SABUS. Kort…