ADVENTISTSPEJDERNE I DANMARK

Adventistspejderne i Danmark

Adventistspejderne i Danmark er et spejderkorps med hovedkontor i Nærum. Vi bruger mørkegrønne uniformer, med gule tørklæder og består af 16 kredse, kaldet troppe, fordelt over hele landet. Desuden har vi tilknyttet spejderhytterne Finderuphytten, ved Viborg, Egehytten i Fakse samt Himmerlandsgården nær Hadsund.

Spejderne begynder oftest fra børnehaveklassen med at gå til spejder en gang om ugen. De første fire år kaldes de for tumlinge, hvorefter der er tre år som spejder, så et til to år som rover før man bliver tildelt førergraden.

En international bevægelse

Adventistspejderne afholder hvert år en landsdækkende spejderlejr, med forholdsvist højt aktivitetstilbud i forhold til deltagerantallet. Hvert fjerde år holder den internationale moderorganisation en camporee, som i 2006 blev afholdt i Danmark, på Stevninghus Spejdercenter med omkring 3000 deltagere. Foreningens aktiviteter er drevet af frivillige, dog med ansat korpschef, der har som opgave at facilitere det frivillige arbejde.

Verdensomspændende var der I 2017 1,5 millioner Adventistspejderne og næsten 40.000 troppe, spredt ud i mere end 150 lande, som hvert femte år har mulighed for at deltage på en verdensomspændende camporee i USA.

Find en lokalforening