SPEJDER

Adventistspejderne i Danmark

Adventistspejderne i Danmark er et landsdækkende spejderkorps med hovedkontor i Nærum som en del af organisationen SABUS – Syvende-dags Adventistkirkens Børne-, Ungdoms- og Spejderforening. Korpset drives af frivillige i de lokale kredse, kaldet troppe, men har gennem SABUS en spejderchef ansat til at koordinere og planlægge stævner, ledertræning og events.

Adventistspejderne består af 7 aktive troppe fordelt over hele landet, samt 2 familiespejdergrupper hhv. i Vejleområdet og i Faxe. Desuden er der tilknyttet en friluftsforening fra Vejlefjordskolen ved Daugård.

Vi bruger mørkegrønne uniformer med gule tørklæder og begynder oftest at gå til spejder fra børnehaveklassealderen. De første fire år kaldes spejderne for tumlinge, hvorefter der er 5 år som spejder. De ældste spejdere (15+) kaldes for rovere, og der afholdes hvert år særlige arrangementer for netop denne målgruppe, der strækker sig fra teenageårene og langt ind i 20’erne. Der er dog ingen øvre aldersbegrænsning for roverspejderne og deres aktiviteter.

Adventistspejderne er tilknyttet lejrpladserne Finderuplejren ved Viborg, Krogsholt ved Østervrå og Egehytten i Faxe samt lejrcentret Himmerlandsgården nær Hadsund, hvor vi hver sommer afholder en landsdækkende spejderlejr for alle adventistspejdere i Danmark.

En international bevægelse

Adventistspejderne i Danmark er en del af Adventistkirkens verdensomspændende spejderbevægelse, Pathfinders, hvor der er ca. 2 millioner spejdere og næsten 40.000 troppe spredt ud i mere end 150 lande.

Hvert fjerde år afholdes international camporee for spejdere fra en række lande i Adventistkirkens Transeuropæiske Division. Danmark har været vært for disse camporeer to gange, hhv. 1981 og 2006. I 2023 bliver den næste TED Camporee afholdt i Ungarn.

Hvert femte år har man mulighed for at deltage på en verdensomspændende camporee, hvor spejdere fra hele verden sender delegationer til lejrpladsen i USA. Næste internationale camporee vil blive afholdt i 2024 i Gillette, Wyoming.

output-onlinepngtools-300x300

Capture the Flag weekend

Dette års forårs-rovertur blev en Capture the Flag weekend, hvor en god flok ivrige deltagere brugte en hel weekend på at løbe rundt i Himmerlandsgårdens skove efter hinanden. Læs mere…

Læs artikel

Tag det personligt

Vidste du at SABUS cirka hver uge lægger et podcastafsnit ud? Du kan både lytte til Guttesnak med Zakarias og Nathaniel, Mere Mening med Maysie Forunderlige Undren med Anne-May og…

Læs artikel

Navigation af visninger

Begivenhed Views Navigation

I dag

Forlejr + ROVER CAMP

Himmerlandsgården Als Oddevej 71, Hadsund, Denmark

Er du fyldt 15 år og vil du gerne være med på en lejr kun for de store, mens vi hjælpes ad med at gøre klar til et brag af…

Spejderlejr

Himmerlandsgården Als Oddevej 71, Hadsund, Denmark

Kom med på JUNGLE-LEJR, hvor der venter krævende udfordringer og fantastiske eventyr. Det bliver et brag af en spejderlejr, hvor vi skal have junglestemningen ind under huden med kreative lejraktiviteter…