SabChat

Velkommen til SabChat – en interaktiv sabbatsskole for teenagere!

Hvad er SabChat?

SabChat er lavet som et bibelstudium for teenagere, udarbejdet af teenledere i de nordiske lande. Hver sæson (1 års bibelstudier) består af 12 forskellige temaer, et tema pr. måned. Et tema bliver præsenteret ud fra fire forskellige vinkler og tekster fra Biblen. Materialet behøver ikke arbejdes igennem kronologisk. Man kan vælge temaerne i den rækkefølge, man har lyst til. Hvert bibelstudie består af en passage fra bibelen (som læses) og nogle refleksionsspørgsmål.

Målet med SabChat er at lade teenagere have tid til at tænke og reflektere over det aktuelle emne og det perspektiv, Biblen giver i de udvalgte tekster. Det er ikke målet at finde frem til de ”rigtige” svar. Spørgsmålene er derfor også forsøgt formuleret på en åben måde for at give plads til tankeprocessen og starte en samtale.

Det er et ønske med SabChat, at teenagere bliver fortrolige med at læse forskellige tekster fra Biblen. Også tekster der ikke nødvendigvis er let forståelige, og som derfor udfordrer os, når vi prøver at forstå dem.

 

Sådan bruger du SabChat

Som leder eller facilitator af samtalen printer man det aktuelle ark fra månedens tema ud til hver af deltagerne. Bibelteksterne læses sammen (eller i mindre grupper). Alle svarer på refleksionsspørgsmålene hver for sig og bruger lidt tid på dette. Så kan spørgsmålene drøftes, enten sammen, i små grupper eller i par. Det er sundt at dele de tanker og refleksioner, der opstår og samtidig få input fra jævnaldrende. Derefter besvares de sidste fire refleksionsspørgsmål i boblerne nederst på siden, hver for sig. Når I er færdig med det, er idéen at åbne op for en generel diskussion, tanker, refleksioner eller andre spørgsmål, der er dukket op undervejs.

SabChat er lavet som et materiale, der kan bruges som sabbatskole. Det kan bruges, som det er, eller fx kombineret med eksisterende sabbatskolerutiner. Det kan også godt bruges i andre sammenhænge. Fx en teenaftenet, hvor det kan anvendes sammen med ”icebreakers”, illustrationer, krea, bøn eller andet. Det er op til jer, der bruger det.

 

Inviter Gud med

Jeg vil opfordrer jer til at starte jeres SabChat med en lille bøn. Det er meget forskelligt, hvordan man har det med det. Så for at gøre det nemt og trygt for alle har jeg nedenfor skrevet en lille bøn, I kan bede eller læse op før i går i gang. Hvis I mødes fast i den samme gruppe, vil jeg opfordre jer til at skiftes til at bede.

Kære far i himlen 

Vil du være med os nu, mens vi læser fra Biblen og snakker om de emner, vi læser om.

Hjælp os til at lære noget nyt om dig og os selv.

Hjælp os til at være ærlige og modige nok til at dele vores tanker med hinanden.

I Jesu navn amen.

 

Må SabChat lede til nogle gode snakke og blive til velsignelse i jeres liv

Sæson 1 - Forskellige temaer

Bibelen snakker om mange ting som vi møder i hverdagen. Her er et udvalg af spændende temaer, og hvad bibelen siger om dem.

Sæson 2 - Flere temaer

Bibelen snakker om mange ting som vi møder i hverdagen. Her er et nyt udvalg af spændende temaer, og hvad bibelen siger om dem.