SabChat

Velkommen til SabChat – en interaktiv sabbatsskole for teenagere!

Hvad er SabChat? Dette er et helt nyt bibelstudium for teenagere, udarbejdet af teenageledere i de nordiske lande. Den består af 12 forskellige temaer opdelt i to årstider / år, et tema pr. Måned. Temaerne er hver måned opdelt i fire dele. Du som leder bestemmer hvilke emner du vil tage hver måned. Hvert bibelstudie består af en passage fra bibelen (læs) og refleksionsspørgsmål. Målet med SabChat er at lade teenagere have tid til at tænke og reflektere over det aktuelle emne og se, hvad bibelen siger om det. Der er ingen rigtige eller forkerte svar, og derfor formuleres alle spørgsmål på en åben måde for at få tankeprocessen og starte samtalen hos både teenagere og deres ledere.

Sådan bruger du SabChat? Lederen printer et ark med dagens tema. Kig op og læs bibelteksterne sammen (eller i mindre grupper) i en rigtig bibel. Vi ønsker teenagerne skal deres sikkerhed i bibelen, ved at bruge og læse deres egen bibel. Alle svare på refleksionsspørgsmålene separat, og bruger lidt tid på dette. Så kan I drøfte emnet, enten sammen, i små grupper eller i par. Det er sundt at dele de tanker og refleksioner, du har, og få input fra jævnaldrende. Så går du tilbage til at besvare de sidste fire refleksionsspørgsmål i boblerne nederst på siden, separat. Når du er færdig med det, er ideen at åbne for en generel diskussion, tanker og refleksioner.

Hvis du vil pakke dette ind i illustrationer, bønner, isbrydere, videoer eller andre ting, er det op til dig som leder. Men hovedformålet er, at teenagere skal læse bibelen og reflektere over, hvad der står. Hvad tænker de virkelig? Og hvordan kan bibelen være relevant for dem i deres dagligdag?

Dersom du ønsker å pakke dette inn i illustrasjoner, bønneaktiviteter, icebreakere, videoer eller andre ting, er det opp til deg som leder. Men hovedformålet er for tenåringene å lese Bibelen og reflektere rundt det som står der, og diskutere temaene på sine premisser. Hva mener og tenker de egentlig? Og hvordan kan Bibelen være relevant for dem i dagliglivet?

Sæson 1 - Forskellige temaer

Bibelen snakker om mange ting som vi møder i hverdagen. Her er et udvalg af spændende temaer, og hvad bibelen siger om dem.

Sæson 2 - Trospunkter

Hvad tror vi egentlig på? I sæson 2 udforsker vi det bibelske fundament i vores trospunkter.

Bjørn espen

Bjørn Espen Holtse

TEEN (AFDELINGSLEDER)

Tlf: 2986 6829

E-mail: bjornespen.holtse@adventist.dk